Voor een goede werking van de kaartjes op deze website adviseren wij de browsers Chrome of Firefox

Over deze website

Wij zijn twee vrienden voor wie fietsen en wandelen een sportieve en prettige vorm van tijdbesteding zijn. Zeker Tw√©nte, onze thuisbasis, is bij ons favoriet. Iedere keer ontdekken we weer nieuwe routes, wegen en paden. 


Bij de eik nabij de watermolen van Oele

Wij waren vanaf het begin enthousiast over het fraaie boek Hoe mooi is Twente wel niet van journalist Gijs Eijsink. De mooie verhalen die Gijs optekende van meer of minder bekende (oud-)inwoners van Twente, die een warm gevoel voor of herinnering aan Twente hebben, maakten ons nieuwsgierig naar alle locaties die beschreven en gefotografeerd zijn. 

Voorkant van het boek


Wij hebben deze locaties met elkaar verbonden tot De Hoemooiistwentewelniet-route. Gebaseerd op onze eigen fiets- en wandelervaringen hebben we deze route verdeeld in etappes en rondritten waarin we ook andere bezienswaardigheden in Twente hebben opgenomen. Bovendien hebben we vanuit diverse locaties rondwandelingen uitgezet en daar gaan we nog mee door de komende tijd. 

 
Op deze site willen wij  deze fietstochten en wandelingen met jullie te delen. En: je hoeft het boek niet in bezit te hebben of gelezen te hebben om van de routes en fotolocaties te genieten. 

Op de pagina Overzicht fotolocaties vind je alle fotolocaties in volgorde waarop je ze tegenkomt in de Hoemooiistwentewelniet-route met een link naar de fiets- en wandeltochten waarin deze locaties voorkomen.

Wij wensen jullie veel fiets- en wandelplezier!

Johan Oude Engberink en Rob Wegdam