Voor een goede werking van de kaartjes op deze website adviseren wij de browsers Chrome of Firefox

Hengelo Rondwandeling 1 De tuindorpen van Hengelo

Vanuit hartje Tuindorp lopen we naar de eerste fotolocatie, de Tuindorpvijver. Dan steken we door naar De Nijverheid, het tweede tuindorp Hengelo, maar wel met een heel ander karakter. Door een van de jongste nieuwbouwwijken keren we terug naar het naoorlogse deel van tuindorp ’t Lansink. We komen weer langs de Tuindorpvijver en steken dan door naar de voormalige fabrieksterreinen van Stork. Langs een deel dat al bebouwd is (in een stijl die een enige gelijkenis met Tuindorp vertoont) lopen we naar de tweede fotolocatie: de opvallende schoorsteen van het Hengelose warmtenet. We keren via het centrum weer terug naar het Storkterrein, naar het ROC: een fraai staaltje moderne architectuur in en rond de oude gieterij. Op het voormalige Hazemeijercomplex vinden we jonger industrieel erfgoed en het techniekmuseum. Langs de eerste steen van het Tuindorp lopen we naar het Lansinkplein terug.

Tip: In het kader van het project ‘Tuindorpkastjes’ hebben Peter Hoogers en Paul Scheurink 35 groene elektriciteitskastjes in Tuindorp ’t Lansink van historische foto’s met bijbehorende gedichten of anekdotes voorzien. Op onze route kun je er een twintigtal ontdekken.


Tuindorpvijver


Op de routekaart zie je langs welke fotolocaties en bezienswaardigheden de route loopt. Je kunt klikken op de icoontjes en inzoomen op de kaart waardoor je kunt zoeken naar horeca of overnachtingsgelegenheden.


Routeboekje met achtergrondinformatie 

GPS 


In de fotogalerij krijg je een impressie van de rondwandeling.